با افزایش قیمت فرش و پیشرفت موکت بافی، امروزه افراد زیادی مایل هستند فضای خانههایشان را به موکتها بسپارند. دغدغه این افراد عدم وجود تنوع در انواع موکت و زمختی همیشگی موکت است. تصوری سرد و خشن از موکت در ذهن افراد وجود دارد. اغلب مردم این محصول را یک جایگزین برای شرایطی میدانند که استفاده از فرش میسر نباشد.
اما آیا همه انواع موکت همینطور سرد و زمخت هستند؟ آیا تصور لطافت و زیبایی برای موکت ناممکن است؟ با عرضه انواع جدید موکت، دیگر اینطور نیست. انواعی از موکت وجود دارند که با ظرافت و ظاهر زیبای خود، حتی بخشی از بازار فرشها را هم تصاحب کردهاند.
در این مقاله قصد داریم در مورد یکی از انواع نسبتا جدید و پرطرفدار موکت یعنی موکت تافتینگ صحبت کنیم. هدف این مقاله پاسخ به این سوال است که «موکت تافتینگ چیست». در ادامه به این نوع موکت، انواع آن، مزایا و معایب و کاربرد آن میپردازیم. اگر قصد دارید یک کفپوش مناسب برای منزل یا محیط کار خود برگزینید و یکی از گزینههای شما موکت تافتینگ است، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله را مطالعه نمایید.
موکت تافتینگ چیست؟
موکت تافتینگ یکی از انواع موکت میباشد که با ظاهر به روز و نحوه بافت متفاوت خود، طرفداران زیادی پیدا کرده است. موکت تافتینگ با دستگاه مخصوصی به نام دستگاه تافتینگ بافته میشود.؛ به همین دلیل، موکت تافتینگ را با نام موکت پرزدار نیز میشناسند. موکت تافتینگ شباهت چندانی با موکتهای کبریتی که تصویر ذهنی اغلب ما از موکتهای زمخت قدیمی است ندارند.
انواع موکت تافتینگ با الیاف مصنوعی مقاومی نظیر پلی پروپیلن یا پلیآمیدها تولید میشوند که منجر به افزایش دوام این نوع موکت میشود. موکت تافتینگ بر اساس کیفیت مواد اولیه و نحوه اتصال بخشهای آن به یکدیگر انواع و کیفیتهای متفاوتی دارد. در بخشهای بعدی در مورد انواع و ویژگیهای این نوع موکت صحبت خواهیم کرد.
انواع موکت تافتینگ
موکت تافتینگ در چند نوع مختلف تولید میشود. در این قسمت به بررسی دستهبندیهای متفاوت موکت تافتینگ میپردازیم:
- تقسیمبندی بر اساس طرح: بر این اساس، موکت تافتینگ در دو نوع طرحدار و ساده تولید میشود. طرحهای روی موکت تافتینگ طرح دار از نوع چاپی هستند و با الیاف رنگی تولید نمیشوند.
- تقسیم بندی بر اساس طول الیاف: الیاف سازنده موکت تافتینگ میتوانند از نوع پرزبلند یا پرز کوتاه باشند. انواع پرزکوتاه دارای لطافت کمتری نسبت به موکت پرزبلند هستند. به همین دلیل، کاربرد موکت پرزبلند در منازل و کاربرد موکت پرزکوتاه در محیطهای پررفت وآمدتری نظیر فضاهای اداری میباشد.
- تقسیم بندی بر اساس نوع بافت: دو نوع بافت مختلف برای موکت تافتینگ وجود دارد که شامل «لوپ» و «کات» میباشد. حالت لوپ یا گردبافت ظاهری مشابه بافتنیهای پارچهای دارد اما حالت کات، مشابه فرش تولید میشوند. به موکت تافتینگ کات، موکت فرشی هم گفته میشود.
مزایای موکت تافتینگ
در ادامه با ما همراه باشید تا به چندتا از مهمترین مزایای موکت تافتینگ بپردازیم.
تنوع طرح و رنگ
موکتهای تافتینگ در رنگهای مختلفی تولید میشوند. امکان چاپ انواع طرح دلخواه مشتری روی موکت نیز وجود دارد. چنین قابلیتی موجب شده تا موکت تافتینگ با تمام سلایق انطباق داشته باشد.
شباهت بالا به فرش
نحوه بافت و کیفیت موکت تافتینگ به نوعی است که بسیاری آن را همتراز و مشابه با فرش میدانند. موکت تافتینگ در بازار با نام موکت فرشی نیز شناخته میشود که نشان از شباهت بالای فرش و موکت تافتینگ دارد.
نرمی و لطافت
پرزهای موکت تافتینگ موجب شدهاند نرمی و لطافتی مثالزدنی در این موکت به وجود آید؛ به طوری که حتی خوابیدن روی این موکت هم احساس زمختی موکتهای قدیمی را برای فرد به وجود نخواهد آورد.
عایق در برابر صوت و گرما
موکت تافتینگ هم مانند سایر انواع موکت در برابر صدا و حرارتی که از طبقات پایینتر به سمت منزل یا محیط اداری شما روانه شود، مقاومت میکند. این قابلیت به آرامش منزل شما و همچنین حفظ دمای مطلوب آن کمک میکند.
صرفه اقتصادی
اگرچه موکت تافتینگ در مقایسه با انوع موکت کمی گرانتر میباشد، اما هزینه آن در برابر هزینه فرش بسیار کم است. با توجه به کاربرد مشابه موکت تافتینگ و فرش، میتوان برای این موکت صرفه اقتصادی بالایی در نظر گرفت.
معایب موکت تافتینگ
موکتهای تافتینگ نیز مانند سایر موکتها، دارای معایب مخصوص به خود هستند که در ادامه به مهمترین آنها خواهیم پرداخت
قیمت بالا
همانطور که گفتیم، موکت در برابر فرش به صرفه است اما در برابر موکتهای دیگری نظیر موکت کبریتی یا موکتهای بربر، قیمت نسبتا بالایی دارد. البته این قیمت بالا با ویژگیهای مثبت این موکت تطابق دارد اما به هر حال، عددهای قیمت فاصله قابل توجهی دارند.
دوام نه چندان زیاد
طرز ساخت موکت تافتینگ به نوعی میباشد که برای استفاده در یک محیط پررفت وآمد با بار وزنی زیاد، چندان مناسب نیست اما برای فضاهای پذیرایی خانگی که رفت وآمد اندکی دارد، موکت تافتینگ همچنان یک گزینه ایدهآل است.
احتمال داشتن بوی نامناسب
آستر موکت تافتینگ به وسیله نوعی چسب به سطح زیرین موکت متصل میشود که ممکن است در روزهای اول استفاده، کمی بوی ناخوشایند متساعد کند. البته معمولا به مرور زمان این بو برطرف میشود.
دشواری در نظافت
نظافت موکت تافتینگ با توجه به ساختار و بافت پیچیده آن کمی دشوار است. ذرات آلودگی در بین پرزهای بافته شده به آستر زیرین گیر میکنند و بیرون کشیدن آنها با جارو دشواری مخصوص خود را دارد.
در چه مکان هایی از موکت تافتینگ استفاده میشود؟
حال که میدانیم موکت تافتینگ چیست و با مزایا و معایب آن آشنا شدیم، میتوانیم به سراغ کاربرد آن برویم. موکت تافتینگ به صورت کلی در مکانهایی کاربرد دارد که بار و رفت وآمد کمی دارد و آلودگی زیادی آن را تهدید نمیکند. فضاهایی با طراحی مجلل، اتاقهای پذیرایی و اتاق خواب کودکان مهمترین فضاهایی هستند که موکت تافتینگ در آنها قابلیت خودنمایی دارد. شما میتوانید در سایر فضاها هم از این موکت استفاده کنید اما مسئولیت تمیز کردن آن ممکن است بار سنگینی بر دوشتان باشد.
خرید موکت تافتینگ
با وجود معایبی که بیان کردیم، موکت تافتینگ همچنان یک انتخاب هوشمندانه برای فضاهای رسمی و پذیرایی منزل شماست. خرید موکت تافتینگ برای اتاق پذیرایی منزلتان، شما را از صرف هزینه هنگفتی برای فرشهای ماشینی بینیاز میکند. از این رو، میتوانید به موکت تافتینگ اعتماد کنید.
جمع بندی
موکت تافتینگ یکی از انواع مجلل و شیک موکت است که با طراخی خاص خود، یک رقیب جدی برای فرشهای ماشینبافت محسوب میشود. این نوع موکت با لطافت و نرمی مثالزدنی خود، حس خوبی به خریداران خود اعطا میکند و رضایت آنان را جلب مینماید؛ اگرچه که ایراداتی نظیر نظافت دشوار نیز بر این نوع موکت وارد است که کاربرد آن را کمی محدود مینماید.