تهران، بلوار میرداماد غربی، کوچه دفینه، پلاک 4، طبقه 3، واحد 6

با دفتر مرکزی تماس بگیرید: 19 - 88773116 - 021

آدرس ایمیل: info@hamedanmoquette.com

با کارخانه تماس بگیرید: 40 - 34383238 - 081

آدرس ایمیل: info@hamedanmoquette.com

انواع الیاف موکت کدامند؟+ معرفی بهترین نوع الیاف

اگر شما هم تجربه خرید موکت را داشته باشید، احتمالا به این مشکل برخورده اید که علاوه بر طرح و رنگ، باید ویژگی دیگری به نام جنس و ماده سازنده را نیز از میان انواع الیاف موکت انتخاب کنید. احتمالا در فرآیند خرید موکت، نام هایی را به عنوان الیاف موکت شنیده باشید که تا به حال به گوشتان هم نخورده باشد.
انواع الیاف موکت

اگر شما هم تجربه خرید موکت را داشته باشید، احتمالا به این مشکل برخورده اید که علاوه بر طرح و رنگ، باید ویژگی دیگری به نام جنس و ماده سازنده را نیز از میان انواع الیاف موکت انتخاب کنید. احتمالا در فرآیند خرید موکت، نام هایی را به عنوان الیاف موکت شنیده باشید که تا به حال به گوشتان هم نخورده باشد. این شرایط، احساس سردرگمی برای شما به وجود خواهد آورد که ممکن است چندان دلخواه شما نباشد.

در این مقاله، قصد داریم با معرفی انواع الیاف موکت، این سردرگمی را از بین ببریم تا هنگام انتخاب موکت مدنظرتان، اسامی و عبارات عجیب نتوانند اختلالی در فرآیند خرید شما ایجاد کنند. بنابراین اگر قصد خرید موکت را دارید، پیشنهاد می شود تا انتهای این مقاله با موکت همدان همراه باشید.

موکت چیست؟

موکت چیست؟

موکت یک کفپوش اقتصادی برای پوشاندن کف فضاهای مختلف خانگی و اداری است که علاوه بر تجربه لطافت و نرمی برای افراد، یک عایق مناسب برای صدا و حرارت و نوعی حفاظ برای محافظت از اشیا و اشخاص در برابر برخورد با زمین هم محسوب می شود. این محصول امروزه با طرح ها، رنگ ها و مواد سازنده گوناگونی تولید می شود که قابلیت خرید را برای انواع سلیقه ها و کاربردها فراهم می نماید.

مدل های اولیه موکت، زمختی بیشتری داشتند اما رفته رفته و با پیشرفت صنعت نساجی، الیافی تولید شد که می توانست موکت را به رقابت با فرش از نظر لطافت برساند! انواع الیاف موکت های جدید، تنوع بیشتری را به این صنعت اضافه کردند تا با هر مقدار بودجه و هر نوع نیازی، موکت بتواند یک کفپوش مناسب برای فضای مدنظر خریداران باشد. این تنوع اما همانقدر که مفید و مثبت است، می تواند برای خریداران سردرگمی ایجاد کند. به همین دلیل، در قسمت های بعد به بررسی انواع الیاف موکت خواهیم پرداخت

انواع الیاف موکت

امروزه موکت با مواد اولیه گوناگونی تولید می شود. در این بخش، انواع الیاف موکت شامل الیاف سنتی و الیاف مدرن را مورد بررسی قرار می دهیم.

پشم

یکی از متریال های سنتی تولید موکت، پشم گوسفند است. پشم از دیرباز یکی از منابع اصلی تولید نخ باکیفیت بوده و هنوز هم یکی از بهترین منابع تولید نخ به حساب می آید. برخی از انواع موکت به کمک پشم تولید می شوند. موکت های پشمی نرم و راحت هستند و به سادگی له و کوبیده نمی شوند. مقاومت این نوع موکت هم در برابر سایش قابل قبول است. تنها فاکتورهایی که برای پشم به عنوان نمره منفی محسوب می شوند، رنگ پذیری نسبتا دشوار و قیمت بالای این نوع موکت است. امروزه به دلیل قیمت بالای این ماده، آن را با الیاف مصنوعی ترکیب می کنند تا علاوه بر بهبود خواص، قیمت آن نیز منطقی تر شود.

نایلون (پلی آمید)

یکی از پرکاربردترین مواد اولیه برای تولید موکت، نایلون یا همان پلی آمید. احتمالا نام این ماده را به صورت روزمره نیز شنیده باشید. موکت های نایلونی رنگ پذیری بالایی دارند و به همین دلیل، طرح و رنگ های گوناگونی از آنها قابل خریداری است. مقاومت سایشی این نوع موکت هم بسیار بالاست که این ویژگی، موکت نایلونی را برای استفاده در فضاهای اداری به انتخابی ایده آل تبدیل کرده است.

موکت نایلون پلی آمید

پلی پروپیلن (اولفین)

یکی دیگر از انواع الیاف موکت که نسبتا جدید به حساب می آید، پلی پروپیلن است. پلی پروپیلن هم نوعی الیاف مصنوعی محسوب می شود و از بسپارش پروپیلن ساخته می شود. موکت های پلی پروپیلن لطافت بسیار بالایی دارند و می توانند در برابر مواد شیمیایی و الکتریسیته ساکن مقاوم باشند. با این وجود، رنگ پذیری این نوع موکت هم چندان بالا نیست و به همین دلیل، تنوع رنگ زیادی ندارد. به علاوه، پلی پروپیلن در برابر فشار قابلیت برگشت ندارد و احتمالا سریع تر از سایر انواع موکت له و کوبیده شود. در مقابل، این ماده هیچ نوع حساسیت زایی خاصی ندارد و برای افراد آلرژیک، انتخاب بسیار مناسبی است. در صورت تمایل می‌توانید مقاله الیاف پلی پروپیلن چیست را نیز مطالعه کنید.

پلی استر

پلی استر هم مانند پلی پروپیلن، نوعی الیاف مصنوعی است. این ماده پلیمری رنگ و خصوصیاتی شبیه به پلی پروپیلن دارد اما این دو کاملا با یکدیگر یکسان نیستند. پلی استر قابلیت رنگ پذیری بهتری نسبت به پلی پروپیلن دارد. همچنین، موکت هایی از جنس پلی استر، معمولا عایق های گرمایی بهتری نسبت به نوع پلی پروپیلنی هستند. با این وجود، ایراد مشترک دو ماده پلی استر و پلی پروپیلن، عدم قابلیت برگشت پس از اعمال فشار می باشد. پلی استر هم شبیه به پلی پروپیلن بعد از یک فشار سنگین، فرم اولیه خود را از دست می دهد.

آکریلیک

از دیگر انواع الیاف موکت که همانند پشم نرمی و لطافت بالایی دارد، آکریلیک است. آکریلیک یک متریال نسبتا مدرن در ساخت موکت است. موکت های آکریلیک قابلیت بیشتری برای بازگشت پذیری در برابر فشار دارند و از این نظر، عملکرد بهتری از پلی استر و پلی پروپیلن به نمایش می گذارد. البته موکت های آکریلیک با وجود لطافت و ظاهر خوبی که دارند، از نظر دوام کمی از سایر انواع موکت ضعیف تر هستند. به همین دلیل است که توصیه می شود موکت های آکریلیک در فضاهای کم رفت و آمد مورد استفاده قرار گیرند.

تریکستا

یکی از جدیدترین انواع الیاف موکت که به نوعی، گلچینی از ویژگی های مثبت مواد دیگر به حساب می آید، پلیمری به نام triexta است که شباهت زیادی به پلی استر دارد. تریکستا رنگ پذیری خوبی دارد و در برابر سایش مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. مشکل برگشت پذیری در برابر فشار که یکی از نقاط ضعف پلی پروپیلن و پلی استر بود در تریکستا نیز وجود دارد. این ماده، امروزه بهترین خواص را برای موکت به ارمغان می آورد اما توجیه پذیری اقتصادی آن، کمتر از سایر انواع موکت می باشد.

کدام الیاف موکت بهتر است؟

حال که با انواع الیاف موکت آشنا شدیم، یک سوال بزرگ به وجود می آید: کدام الیاف موکت نسبت به سایر الیاف بهتر است؟

پاسخ این سوال، بیشتر از هر چیزی به فضای مدنظر شما بستگی دارد. مثلا اگر یک فضای اداری با رفت و آمد بالا در اختیار دارید، نوع متفاوتی از موکت نسبت به یک فضای خانگی برای شما مناسب است. با توجه به این نکته، جدول زیر می تواند برای تعیین بهترین موکت برای شما مفید باشد:

نوع الیاف موکت

فضای مناسب

پشم

همه فضاها به شرطی که تنوع رنگ بالایی در نظر نداشته باشید.

نایلون

انواع فضاها

پلی استر

محیط های با رفت و آمد پایین

پلی پروپیلن

فضای باز و دفاتر کاری

آکریلیک

فضاهای کم رفت و آمد و دارای رطوبت بالا

تریکستا

محیط های با رفت و آمد بالا و فضاهای اداری

کدام الیاف موکت بهتر است

جمع بندی

در این مقاله، انواع الیاف موکت را مورد بررسی قرار دادیم که شاید یکی از دغدغه های اصلی خریداران هنگام خرید موکت باشد. 6 متریال متفاوت موکت را به همراه مزایا و معایب آن به شما معرفی کردیم و با توجه به محیط مدنظرتان، بهترین انواع موکت را مشخص نمودیم. با مطالعه این توضیحات، احتمالا اکنون دیگر انواع الیاف سازنده موکت برای شما عامل دردسر نیستند و می توانید تنها با انتخاب طرح و رنگ مورد نظرتان، موکت مناسب را انتخاب کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال می‌توانید با کارشناسان فروش موکت همدان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

به جز موکت های آکریلیک که کمی نسبت به سایش حساس تر هستند، سایر انواع الیاف موکت مقاومت خوبی نسبت به سایش دارند.

  • موکت پشمی تنها نوع موکت است که می تواند واکنش های آلرژیک در افراد مستعد را تحریک نماید.

موکت های دارای خاصیت برگشت پذیری، پس از آنکه یک وزنه سنگین روی آنها قرار گرفت و فشردگی ایجاد نمود، به سرعت به فرم اولیه خود برمی گردند. این خاصیت در دراز مدت از له شدگی موکت جلوگیری می کند.

نوع الیاف استفاده شده، طرح و رنگ و نوع بافت می توانند روی قیمت موکت تاثیر بگذارند که از این بین، الیاف موکت بیشترین تغییر را در قیمت آن ایجاد می کنند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *