تهران، بلوار میرداماد غربی، کوچه دفینه، پلاک 4، طبقه 3، واحد 6

با دفتر مرکزی تماس بگیرید: 19 - 88773116 - 021

آدرس ایمیل: info@hamedanmoquette.com

با کارخانه تماس بگیرید: 40 - 34383238 - 081

آدرس ایمیل: info@hamedanmoquette.com

موکت ضد حریق چیست+ معرفی انواع موکت ضد حریق

در این مقاله، قصد داریم در مورد موکت ضدحریق صحبت کنیم که علاوه بر کفپوش ساختمان، به نوعی یک ابزار ایمنی هم محسوب می شود که جلوی انتقال حریق را می گیرد. انواع مختلفی از این نوع موکت وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی های مخصوص به خود هستن
موکت ضد حریق

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

در این مقاله، قصد داریم در مورد موکت ضدحریق صحبت کنیم که علاوه بر کفپوش ساختمان، به نوعی یک ابزار ایمنی هم محسوب می شود که جلوی انتقال حریق را می گیرد. انواع مختلفی از این نوع موکت وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند. مطالعه این مقاله، شما را با یکی از ایمن ترین انواع کفپوش آشنا خواهد کرد. اگر به ایمن سازی منزل یا محیط کار خود در برابر آتش سوزی علاقه دارید، تا انتهای این مقاله با موکت همدان همراه باشید.

موکت ضد آتش سوزی

موکت ضدحریق چیست؟

اگر لیستی از حوادث منجر به آسیب جانی و مالی در محیط های شهری بر اساس میزان خسارت تهیه کنید، بدون شک آتش سوزی یکی از 3 مورد اول این لیست خواهد بود. هر ساله تعداد بسیار زیادی حادثه آتش سوزی برای منازل، محیط های اداری و مغازه ها و محیط های تجاری رخ می دهد که در بهترین حالت، خسارت مالی هنگفتی روی دست افراد به جا می گذارد.

بد نیست بدانید یکی از راه های انتقال آتش از نقطه ایجاد حریق به سرتاسر ساختمان، از طریق زمین می باشد. فرش و اشیا روی زمین به صورت دومینووار می سوزند و آتش را به تمام نقاط محیط انتقال می دهند. خبر خوب این است که برخی از انواع موکت می توانند این زنجیره را قطع کنند و جلوی انتقال آتش از طریق زمین را بگیرند. این نوع موکت به موکت ضدحریق مشهور است.

موکت ضدحریق، نوعی کفپوش ساختمانی است که با مقاومت در برابر اشتعال، جلوی پیشرفت بیشتر آتش سوزی را می گیرد و می تواند به کاهش خسارت های ناشی از حریق کمک کند. این نوع موکت بیشتر در فضاهای اداری و هتل ها کاربرد دارد که زنجیره آتش از طریق کف ساختمان می تواند به تمام ساختمان راه یابد، کاربرد دارد. البته از موکت ضدحریق در فضاهای خانگی نیز می توان بهره برد و خطرات ناشی از شعله های آتش را کمتر کرد.

موکت ضدحریق انواع مختلفی دارند. برخی از انواع موکت با متریال ضدحریق ساخته می شوند و برخی دیگر به وسیله مواد مقاوم در برابر حریق نظیر ترکیبات دارای فسفر، نیتروژن و هالوژن ها، مقاوم سازی می شوند. انواع موکت ضدحریق بر اساس فاکتورهایی نظیر مقاومت سایشی، قیمت و مواردی از این قبیل قابل مقایسه هستند. در ادامه به بررسی انواع این موکت ها خواهیم پرداخت.

انواع موکت ضدحریق

حال که می دانید موکت ضدحریق چیست و تا چه اندازه دارای اهیمت است، می توانیم به بررسی انواع موکت ضدحریق بپردازیم.

موکت پشمی

برای اینکه پشم دچار اشتعال شود به درصد زیادی اکسیژن و درجه حرارت بالایی نیاز است. از آنجا که اکسیژن در محیط خانگی درصد خیلی زیادی ندارد و درجه حرارت هم از حدود 50 درجه فراتر نخواهد رفت، شرایط آتش گرفتن پشم فراهم نخواهد شد. موکت های پشمی به دلیل این نوع مقاومت در برابر مشتعل شدن، به عنوان یک نوع موکت ضدحریق شناخته می شوند. اگرچه به دلیل افزایش قیمت پشم، امروزه موکت های پشمی هم دارای درصدی نخ مصنوعی هستند اما باز هم بخش زیادی از متریال سازنده این موکت ها، پشم است. موکت پشمی علاوه بر حریق، در برابر سایش هم مقاومت زیادی دارد. نرمی و لطافت قابل توجه این نوع موکت هم از دیگر ویژگی های مثبت آن است.
در مقابل، عاملی که برای موکت پشمی یک نکته منفی محسوب می شود، قیمت آن است. به دلیل گران بودن ماده اولیه ساخت این موکت، قیمت موکت پشمی نسبت به سایر انواع موکت بالاتر است و به همین دلیل، خرید آن برای بسیاری از افراد توجیه اقتصادی ندارد.

موکت نایلونی (پلی آمید)

موکت های پلی آمید که از همان جنس نایلون شناخته شده هستند، یکی دیگر از انواع موکت ضدحریق به شمار می روند. موکت های نایلونی در برابر آتش شعله ور نخواهند شد، اگرچه که سالم هم نخواهند ماند. اگر شعله آتش را به این نوع موکت نزدیک کنید، شاهد ذوب شدن موکت خواهید بود اما اثری از شعله کشیدن و انتقال حریق را نخواهید دید. به همین دلیل، موکت نایلونی نیز در گروه موکت های ضدحریق قرار می گیرد.
موکت نایلونی قیمت مناسب تری نسبت به موکت پشمی دارد. این نوع موکت در برابر سایش بسیار مقاوم است و به دلیل رنگ پذیری بالا، طرح و رنگ های متنوعی برای آن در بازار موجود می باشد.

موکت نایلونی (پلی آمید)

موکت پلی استر ضدحریق

پلی استر، یکی دیگر از انواع پلیمرهای کاربردی در تولید موکت است. این ماده در برابر آتش سوزی تا حدی مقاومت دارد و در برابر شعله ور شدن ایمن است. موکت های پلی استر دارای مقاومت سایشی بالایی هستند و رنگ پذیری خوبی هم دارند.
تنها ایراد وارد بر موکت پلی استر در زمینه آتش سوزی، دمای ذوب پایین آن است. به منظور بهبود این خاصیت در موکت پلی استر، می توان در تولید آن از مواد ضدحریق استفاده نمود تا خطر آتش سوزی موکت کاملا برطرف شود. 

موکت اولفین (پلی پروپیلن)

یکی دیگر از انواع موکت نخ مصنوعی، موکت اولفین است که با الیاف پلی پروپیلن تولید می شود. این نوع موکت هم در برابر شعله، رفتاری مشابه با نایلون دارد و صرفا به صورت موضعی ذوب می شود. این خاصیت، منجر به جلوگیری از انتقال آتش می شود. موکت های اولفین هم دارای قیمت مناسب و مقاومت سایشی بالایی هستند. بنابراین، اگر قصد خرید این نوع موکت را دارید، می توانید روی ضدحریق بودن آن هم حساب کنید.

مزایا و ویژگی های موکت ضدحریق

در بخش قبلی به بررسی انواع موکت ضدحریق پرداختیم. در این بخش، ویژگی ها، مزایا و معایب هر یک از انواع موکت ضدحریق را در قالب جدول زیر، مورد بررسی قرار خواهیم داد:

نوع موکت

مزایا و ویژگی ها

معایب

پشمی

مقاومت بالا در برابر آتش، لطافت بالا، دوام فوق العاده

قیمت بالا

نایلون

مقاومت بالا در برابر آتش، تنوع طرح و رنگ، دوام فوق العاده

مقاومت در برابر حریق کمتر از موکت پشمی

پلی استر

مقاومت در برابر شعله، قیمت مناسب، مقاومت سایشی

دمای ذوب پایین، برگشت ناپذیری

اولفین

مقاومت در برابر شعله، قیمت مناسب، مقاومت سایشی

دمای ذوب پایین، برگشت ناپذیری

مزایا و ویژگی های موکت ضدحریق

جمع بندی

موکت ضدحریق، یکی از انواع موکت برای افزایش ایمنی منزل است. امروزه موکت های ضدحریق در طرح و رنگ های متفاوتی تولید می شوند تا علاوه بر افزایش ایمنی در برابر حریق، جلوه زیبایی نیز به محیط های خانگی و اداری ببخشند. انواع مختلفی از این نوع موکت وجود دارد که در این مقاله ما به بررسی 4 مدل از بهترین موکت های ضدحریق پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع موکت می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

موکت های پشمی بیشترین مقاومت را در برابر حریق دارند. این خاصیت مربوط به مقاومت ذاتی پشم در برابر شعله ور شدن است.

در صورتی که یک وزنه سنگین را برای مدتی روی موکت بگذارید، شاهد فشرده شدن موکت خواهید بود. در صورتی که بعد از برداشتن وزنه، موکت دوباره به فرم اولیه خود برگردد، اصطلاحا برگشت پذیر است و در غیر این صورت، برگشت ناپذیر نامیده می شود.

موادی نظیر پلی پروپیلن، در دمای پایین تری نسبت به سایر انواع، ذوب می شوند. این خاصیت ارتباطی با ضدحریق بودن ندارد زیرا در هر صورت، موکت شعله ور نخواهد شد. نقطه ذوب پایین زمانی خودش را نشان می دهد که یک جسم داغ (و نه شعله ور) را روی موکت قرار دهید. در این صورت، موکت با نقطه ذوب پایین ذوب یا اصطلاحا “جمع” خواهد شد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *